top of page

Вкусотии на борда.В началото всички се съмняваха, че на лодката ще мога да се вихря в кухнята, както се вихря вкъщи. Който ме познава, знае какви угощения спретвам, когато имам гости. Първото ми пребиваване на Аурора беше като гост, тогава с Владо (Гурмето) видяхме и преценихме, какво ще може да се сътвори при тези условия. При следващото ни гостуване вече бях се въоръжил с любимият Sous Vide уред и бурканчета mason за приготвянето на неустоими десерти. Ще разделя снимките по категории в няколко галерии.


Риба.

В повечето случаи, рибата си я хващаме сами, но има и моменти, в които се налага да играем на сигурно, както е на снимката под текста.Но за радост на всички, повечето го извършваме от каяка, а не от витрината на магазина.


Паеля, октопод, скариди и морска паста.

  • Паелята е също традиция на борда на Аурора. Основите на тази традиция положи храбрият капитан Копринка (Ради). Човекът наистина е спец на паелята и няма нито един път, в който да не се е получила както трябва.

  • Октоподът го приготвяме на sous vide и после го довършваме в тигана, като това се случва по няколко различни начина.

  • Скаридите ги приготвяме основно на тиган, но присъстват и в паелята, морската паста и рибената чорба.Месо.

Тук вече няма нищо, което да е собствен улов. В галерията под текста ще сложа няколко от основните ястия, които са част от задължителната програма на лодката.


Десерти.

Няма някакво голямо разнообразие, но всичките са много вкусни. На борда на Аурора не е имало плаване без крем брюле, Chocolate Pots de Crème и чийзкейк. Два пъти съм правил и крем карамел, но фаворитът на 90% от гостите е крем брюле.


Закуска в Порос.

Тя също се превърна в традиция. Купуват се кроасани от местната фурна и се тунинговат с допълнително масло на тигана, след което се декорират с листа от мента, плодове и сладко от ягоди.


Коктейли.

Най-веселата част от плаванията.


56 views0 comments

Comments


bottom of page